CV Tuning
Duurzame Energie

Het optimaliseren van de efficiëntie van uw CV-installatie.

Verwarming

Bekijk de mogelijkheden zoals radiatortypes, unieke designradiatoren, plint en infrarood.

Regeltechniek

Voor al uw in- en afstelwerkzaamheden en A-pomp en lucht-vuil afscheiders.

Onderhoud Installaties

Spoelen en reinigen verwarming installaties en verkoop cv-ketels.

Loodgieterswerk

Ook voor uw sanitaire toestellen en dakgoten.

CV-Pompen

Energiezuinige A-label pomp

Vloerverwarmingspompen draaien vaak het hele jaar door en gebruiken daardoor ongemerkt veel energie. Op dit moment zijn veel verwarmingssystemen voorzien van standaard pompen. Hierdoor wordt er onnodig veel stroom verbruikt – wel tien keer meer dan de nieuwste generatie pompen verbruiken. Deze HR energiezuinige A-label pompen passen automatisch de hoeveelheid water die door de pomp stroomt aan naar de hoeveelheid water die daadwerkelijk nodig is. Zoals in onderstaande tabel te zien is, verbruiken de standaard pompen vaak zelfs meer dan veel andere bekende grootverbruikers van energie in woonhuizen. Binnenkort mogen daarom in de Europese Unie alleen nog energiebesparende Hoog Rendement-pompen worden verkocht.

 

 Bestaande pomp vervangen

Met de vervanging van uw huidige vloerverwarmingspomp of andere circulatiepompen door een hoogrendements pomp kan een energiebesparing tot 90% worden bereikt. Hierdoor is een voortijdige vervanging van uw oude standaard pomp meestal al na enkele jaren terugverdiend. Wilt ook u ook met een relatief geringe investering veel besparen op uw energierekening?  

Pompschakelaar

Een andere mogelijkheid om te besparen op de energiekosten van de vloerverwarmingspomp is een pompschakelaar. Een pompschakelaar meet de temperatuur van de aanvoerleiding van de vloerverwarming. Wanneer deze onder een bepaalde temperatuur komt, wordt de pomp uitgeschakeld. De pompschakelaar zorgt er ook voor dat de pomp één keer per dag zo’n 15 minuten draait wanneer er geen verwarming nodig is. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp vastloopt.
De terugverdientijd van een pompschakelaar is afhankelijk van uw huidige type pomp, maar kan al binnen een jaar worden terugverdiend en verlengd bovendien de levensduur van uw  circulatiepomp.

Wij verzorgen graag een vrijblijvende offerte voor u!
  

Contact opnemen

Van der Haak Installaties

Telefoonnummer:
06 55 37 50 58

Postadres: 

Eckhartstraat 33
9746 BN Groningen

 

Bel mij terug

Niet bereikbaar? Dan zijn wij bezig met een klus! Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 

Voor alles geldt: wilt u meer informatie? vraag het ons, we helpen u graag verder!
 

Uw naam


Uw telefoonnummer