CV Tuning
Duurzame Energie

Het optimaliseren van de efficiëntie van uw CV-installatie.

Verwarming

Bekijk de mogelijkheden zoals radiatortypes, unieke designradiatoren, plint en infrarood.

Regeltechniek

Voor al uw in- en afstelwerkzaamheden en A-pomp en lucht-vuil afscheiders.

Onderhoud Installaties

Spoelen en reinigen verwarming installaties en verkoop cv-ketels.

Loodgieterswerk

Ook voor uw sanitaire toestellen en dakgoten.

CV-Optimalisatie, eenvoudig energie besparen

Wie kent het probleem niet: de ruimten die dicht bij de cv-ketel liggen worden snel warm, maar de vertrekken verderop bereiken niet de gewenste temperatuur. U denkt het ongemak te kunnen verhelpen door de thermostaat in de woonkamer iets hoger te zetten, waar het vervolgens te warm wordt. Niet erg comfortabel  en uw gasverbruik is onnodig hoog! 

De hoofdoorzaak van het comfortprobleem is dat het water in het verwarmingssysteem niet goed wordt verdeeld over de radiatoren. Het waterzijdig inregelen van uw installatie kan dit probleem verhelpen. 

Van alle radiatoren wordt het verschil in temperatuur tussen het instromende en het uitstromende water gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd. Het kan zijn dat de radiatorkranen in uw installatie minder geschikt zijn voor waterzijdig inregelen. In dat geval kunt u deze laten vervangen. De kosten van waterzijdig inregelen zijn afhankelijk van de bestaande CV installatie. De bescheiden investering die u doet, weegt echter niet op tegen de vele voordelen die waterzijdig inregelen biedt. 

Uw comfort verbetert doordat alle ruimten in huis de gewenste temperatuur hebben. Daarnaast functioneren installaties efficiënter als ze goed waterzijdig zijn ingeregeld. De mate van besparing is onder meer afhankelijk van de efficiëntie van de CV installatie vóór het waterzijdig inregelen, maar een besparing van 10 tot 20% is eerder regel dan uitzondering. Als u een HR combiketel combineert met waterzijdig ingeregelde radiatorkranen wordt de besparing alleen maar groter. 

Verder zijn er minder storingen door de lagere watertemperaturen en een geringer aantal draaiuren. Dit betekent een vermindering van uw onderhoudskosten. U zorgt er ook nog eens voor dat er minder CO2 in de atmosfeer komt en dat komt het milieu ten goede. 

   

 

radiator niet ingeregeld                 radiator ingeregeld               ideale warmte afgifte

Wat is dan CV optimalisatie?

 

Het optimaliseren van een installatie is te vergelijken met het afstellen van een auto. Als alles goed op elkaar is afgestemd, rijdt de auto zuinig en comfortabel, bij een CV installatie is dat net zo. CV optimalisatie betekent dat naast het verhelpen van geconstateerde gebreken aan de CV, de installatie ook waterzijdig wordt ingeregeld. Goed ingeregeld wil zeggen dat door alle radiatoren voldoende water stroomt, dat op de juiste temperatuur is.

Zie ook; Regeltechniek en Onderhoud cv-installaties en vloerverwarming

Contact opnemen

Van der Haak Installaties

Telefoonnummer:
06 55 37 50 58

Postadres: 

Eckhartstraat 33
9746 BN Groningen

 

Bel mij terug

Niet bereikbaar? Dan zijn wij bezig met een klus! Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 

Voor alles geldt: wilt u meer informatie? vraag het ons, we helpen u graag verder!
 

Uw naam


Uw telefoonnummer